Strålende resultater på Ånstadblåheia OPP

Lørdag 8.september gikk motbakkeløpet Ånstadblåheia OPP av stabelen. I år var det 63 som stilte til start i alle klasser. Litt over 40 i konkurranse-løpet og 15 i barneløpet. I tillegg var det muligheter for å mosjonere opp! Været var upåklagelig, med sol på skyfri himmel og ca 15 varmegrader.

Spente og glade barn på startstreken! Foto: Herman Henriksen

Ånstadblåheia OPP var det siste av fire løp i Vesterålen Summergames, etter motbakkeløpene Vetten Opp, Hallartinden Max og Nonskollen Opp som har vært arrangert tidligere i sommer.

Alpinklubben står som arrangør for Ånstadblåheia OPP, og hadde også i år en ekstra utfordring til beste bedrift/lag i motbakke.

Barneløpet hadde start kl. 14 og 15 barn stilte i år til start. Det er ganske tøffe tak når det skal gå fort i oppoverbakke, men barna kom seg opp på rundt imponerende 8-12 minutter.

Siste bakken i barneløpet er sleip og bratt! Foto: Herman Henriksen

I løypa hadde klubben plassert ut løype-vakter som heiet barna frem! Barna sprang opp uten tidtaking, fikk medalje, frukt og vann når de kom i mål, og det ble gjennomført en tilfeldig premiering etter løpene.

Kl. 15 var det klart til konkurranse-løp. Da hadde de fleste varmet opp en god stund og spenningen begynte å ta seg opp blant de 42 som stilte til start. Løpet er rett i underkant av 1,7 km langt og ca 320 høydemeter skal bestiges! Det er med andre ord bratt stort sett hele veien, og løpet må legges opp etter det!

Løper mellom store vindturbiner i Ånstadblåheia! Foto: Herman Henriksen

I år hadde vi tre spreke bedrifter/lag som stilte til start. Alsvåg IL, Vesterålskraft og Kystvakten stilte alle med lag på 5 og 6 deltakere. I år var det Alsvåg IL som hadde best sammenlagt tid med 15:03. Vesterålskraft fulgte på 2.plass med gjennomsnittstiden 17:42. Kystvakten kom på 3.plass med gjennomsnittstiden 20:42. Det betyr at vandrepokalen i år gikk videre til Alsvåg IL. Vinneren stakk i tillegg av med en helaften med bowling hos Bowlinghallen Sortland og tapas hos Mat og Vinhuset.

Ingeborg Hansen fra Harstad vant kvinneklassen med tiden 15:29. Foto: Herman Henriksen

I kvinneklassen var det Ingeborg Hansen på 15 år som var raskest. Hun løp opp på tiden 15:29. Bak henne fulgte Mathilde Ilebrekke med tiden 16:00 (2.plass) og Chipo Tendeland på 16:26 (3.plass).

De samme tre kvinnene vant sammenlagt i Vesterålen Summergames og kunne dermed innkassere både gevinster i Ånstadblåheia OPP og Summergames i dag. Det er de tre beste tidene som gjelder i Vesterålen Summergames. Disse damene har deltatt i alle løpene!

Johan Nordeng med bestetiden 12:56. Foto: Herman Henriksen

I herreklassen var det Johan Nordeng på 15 år som vant. Han løp opp på imponerende 12:56, og slo sin egen løyperekord fra i fjor med ca et halvt sekund. Han kom foran Damian Szmelter som løp inn på tiden 13:12 (2.plass). Rett bak kom Håvard Gjerstad på tiden 13:17 (3.plass)

Damian Szmelter vant herreklassen i Vesterålen Summergames foran Øyvind Eliseussen-Skalle og Johan Nordeng!

Alle resultatene fra konkurransen kan sees her

Sortland Alpinklubb er veldig veldig fornøyd med dagen, og synes det er utrolig givende å arrangere motbakkeløp! Masse god stemning og positiv energi smitter over på alle og gir en god opplevelse! Godt vær var vi også så heldige å få, så da var det bare å nyte ettermiddagen!

Vesterålskraft med en imponerende sammenlagt-tid på 17:42. All grunn til å være fornøyd! Foto: Herman Henriksen

Vi benytter anledningen til å takke alle som har bidratt til å kunne gjøre dette mulig for klubben å gjennomføre. Våre hovedsponsorer Intersport og Sortland Mat og Vinhus skal ha en ekstra takk for store bidrag til vårt motbakkeløp. Videre takker klubben Sortland Hud og fotpleie, Nikita frisør, Vill og Vakker Medispa, Galleri Vesterålen, Kozmos, Grottebadet, Vesterålskraft, Bunnpris, Bowlinghallen Sortland og fotograf Herman Henriksen.