Fortum og VinnVind redder alpinsesongen

Torsdag 31.mai 2018 er en gledens dag for Sortland Alpinklubb og Ånstadblåheia Alpinsenter. Fortum bidrar med en million kroner til ny drivstasjon til Sortland Alpinklubb. 

Fortum bygger en vindpark med 14 vindturbiner på Ånstadblåheia og 31. mai var de representert ved Stian Mathisen og kollega Tuomo Sinisalmi i skibakken til Sortland Alpinklubb for å overlevere en million kroner. Pengene kommer fra Fortums splitter nye VinnVind-midler, som skal deles ut årlig til sport-, kultur-, miljø- og ungdomsaktiviteter i Sortland.

Ulykke i skiheisen koster millioner

Sortland Alpinklubb driver Ånstadblåheia Alpinsenter og sørger for at barn, ungdom og voksne får et attraktivt og godt tilbud på vinterstid. Vinteren 2018 gikk det galt da heisen gikk i stykker, og to personer var involvert i ulykken. Heldigvis gikk det godt med de skadde, og klubben kunne igjen fokusere på anlegget. Det har vært en tøff prosess hvor en klubb med lite økonomiske ressurser må jobbe hardt for å fremskaffe midler for å overleve og få drift i anlegget igjen.

Therese Skoglund, Stian Mathisen, Marita Svartsund, Tuomo Sinisalmi, Øystein Bjørstad Lindbeck, Thomas Stigen. Foto: Sverre Idar Lakså

Den totale kostnaden for ny skiheis er på to millioner kroner, og før Fortum kom på banen med støtte hadde alpinklubben samlet inn omtrent halve beløpet.

– Skiheis koster, og vi erkjenner at selv om mange aktører, både private og næringsliv, har gitt bidrag var vi knapt halvveis når vi var ved det punktet at utstyret måtte bestilles inn for å få til en sesongåpning. Fortums bidrag på en million kroner sikrer klubben drift neste sesong, og det gode tilbudet til regionen kan videreføres. Et alpinsenter gjør at Sortland og Vesterålen fremstår som attraktivt for innbyggerne, og det er med på å skape sunne interesser for barn, ungdom og familier. Vi er ubeskrivelig glade og takknemlig for denne støtten fra Fortum som vil sikre et åpent anlegg når vinteren kommer, og vi ser frem til et godt samarbeid i Ånstadblåheia, sier Marita Svartsund i Sortland Alpinklubb.

Fortums VinnVind-midler vil i fremtiden bestå av 500 000 kroner årlig i Sortland

Hvert år skal Fortum gi bort 500 000 kroner til lokale tiltak i Sortland, men for å markere lanseringen av Fortums VinnVind-midler er beløpet i år dobbelt så høyt.

– Vi er kjempeglade for å kunne bidra til å redde neste års alpinsesong for Sortland Alpinklubb med første utdeling av Fortums VinnVind-midler, sier kommunikasjonssjef Stian Mathisen i Fortum.

Sortland kommune vil fra 2019 bistå i å administrere Fortums VinnVind-midler, og det vil bli opprettet en nettside for organisasjoner som ønsker å søke om midler. Nettsiden vil bli annonsert lokalt og i sosiale medier via Fortums Facebook-side.

Får skryt av ordfører og Sortland kommune

Ordfører Tove Mette Bjørkmo er glad for at Fortums VinnVind-midler i år går til Sortland Alpinklubb.

– Alpinklubben og alpinbakken er av stor betydning for Sortland og for Vesterålen. Sortland Alpinklubb har gjennom mange år greid å løfte fram gode alpinister som har hevdet seg helt opp mot toppnivå. Alpinklubben representerer også et tilbud som er for de aller fleste, og man kan være aktiv alpinist. Jeg håper at alpinklubben klarer å komme i drift fra neste vinter, fordi den representerer en viktig del av det totale tilbudet vi har for spesielt barn og unge i Sortland og Vesterålen. Jeg ønsker dem lykke til med det videre arbeidet, og samarbeider gjerne dersom de har behov for det, sier Bjørkmo. Også Sortland kommunes Øystein Bjørstad Lindbeck skryter av alpinklubben for sin stå-på innsats, dugnadsvilje og systematiske måte å jobbe på!