Deltok på Ingemar Trofeet i Tärnaby i helga

Ingemar Trofeet er det eneste internasjonale rennet i slalåm i Skandinavia for barn og unge. I år deltok over 350 alpinister. I klassene U12, U14 og U16 kan deltakere melde seg på selv, men for U16 foretar kretsen også et uttak av tre jenter og tre gutter basert på resultater fra NNM og Hovedlandsrennet. Disse løperne representerer Norge i dette internasjonale rennet som har deltakere fra mer enn 10 ulike nasjoner. Sortland Alpinklubbs Oddbjørn Hjellbakk (15) deltok. 

Oddbjørn Hjellbakk (15)

Løpere fra alle de nordiske landene deltar, i tillegg til løpere fra Sveits, Japan, Canada og Russland. Dette løpet er kjent for å være en folkefest og har høy status! Rennet startet fredag 21/4 med konkurranse i slalåm. Videre gjennom helga fulgte storslalåm og parallellslalåm.

Alle løperne fra Nord-Norge gjennomførte slalåm på en hederlig måte i dag. Oddbjørn Hjellbakk kom i dag på delt 13. plass sammen med Fredrik Håkonsen fra Tromsø. Johanne Eilertsen (tidl. Sortland Alpinklubb) ble nr. 4 i sin klasse. Dette er veldig gode resultater som vi applauderer!  

Under storslalåm kjørte dessverre Oddbjørn ut, mens Johanne kjørte inn til en 4.plass også her. Søndagen ble rennet avsluttet med parallellslalåm. Her er det sammenlagt-tiden som teller. Oddbjørn vant et av to heat, men det var ikke nok til å komme videre. Johanne nådde opp til kvartfinalen i parallellslalåm.