400 besøkende i helga

Til stor glede for Sortland Alpinklubb fant flere veien til Ånstadblåheia i helga. Etter en rolig start på fredag, med en noe bedre lørdag og en super søndag ble det totalt registrert omtrent 400 besøkende i anlegget! 

Ånstadblåheia tidlig morgen 28.01.2018. Fotograf: Katrine Nørve

I forkant av åpningen har vi hatt en del folk fra Sortland Alpinklubb på dugnad for å kunne muliggjøre en åpning i et fra før av totalt nediset og steinete fjell. I fem døgn, dag og natt har vi hatt kontinuerlig vakthold som har fulgt med at snøkanonene går som normalt. Flere nye har fått prøvd seg, og fått erfare hva som skal til for å få produsert kunstsnø og ikke minst hvor mye snø som skal til for å få spedd utover et lite område av bakken. Det kreves bortimot 35000 kubikk snø for å få fylt bakken med en god såle fra femte mast og ned til påstigning. Dette tar tid, og koster både i form av kroner og ressurser. Denne gangen hadde vi allerede et lite depot av snø liggende fra forrige snøproduksjon som pågikk i romjulen. 

Nå får vi håpe at værgudene hjelper oss å fylle resten av fjellet med natursnø. Heldigvis er det tidlig i sesongen, så vi får smøre oss med tålmodighet så får vi nok snø – i år også! 

Takk til alle som støtter opp og besøker anlegget vårt i Ånstadblåheia.