Ulykke i Ånstadblåheia

Tirsdag kveld skjedde det en ulykke i bakken, da drivhjulet til heisen i Ånstadblåheia falt ned og traff to personer. En av de skadde er ansatt i alpinanlegget, mens den andre var gjest i anlegget. Begge to ble fraktet med ambulanse fra stedet og er fraktet videre til UNN, Tromsø. Hendelsen er sjokkerende og vanskelig for klubben. Vi håper nå at alt går bra med de to som har vært involvert i denne tragiske ulykka. 

Politi og brannvesen har vært til stede, sikret beviser og gjort nødvendige undersøkelser. Det er nå opp til dem å avdekke hva som har skjedd med drivhjulet og -stasjonen. Jernbanetilsynet har årlige heiskontroller på anlegget, og Sortland Alpinklubb utfører også daglige kontroller med heisen i forbindelse med oppstart av anlegget. Der har ikke foreligget feil, ulyder eller annet som skulle tilsi at dette kunne skje. Vi avventer derfor til nødvendig etterforskning er utført før vi kan gå ut med mer informasjon. 

Bakken vil nå holdes stengt på ubestemt tid, mens etterforskning pågår og heisen er i ustand. Vi vil holde varmebua åpen onsdag fra kl. 17, dersom noen ønsker å snakke med oss. Politiet og kriseteam vil også være til stede i varmebua. For gjester som var i bakken på ulykkestidspunktet og har behov for å snakke med kriseteam umiddelbart, kan politiet kontaktes på tlf. 02800.