Endelig kommer kuldegradene!

Det er vel ingen som blir så glad som oss skiglade når nå omsider kuldegradene og vinteren melder sin ankomst! Til helga starter vi opp med snølegging av bakken, og dette dugnadsarbeidet vil pågå i en ukes tid eller lenger avhengig av hvor mye snø vi får lagt og hvor lenge kulden holder. 

Arbeid med forberedelser pågår i bakken, og hundrevis av timer er tilbrakt her av enkelte for å få anlegget klart til sesongstart. I kveld er tråkkemaskinen testet etter å ha vært igjennom service og vedlikehold. Det er forholdsvis lite snø lengst ned i bakken, så det er behov for ganske mye snø for å kunne skape gode kjøreforhold for våre brukere. 

Bilde tatt i dag, 09.01.2019. Foto: Tor Simen Seildal.

Snøproduksjon foregår 24 timer i døgnet og i Ånstadblåheia Alpinsenter har vi såkalte manuelle kanoner som produserer snø på minimum -2 grader, men helst kaldere temperaturer. I tillegg er vi avhengige av lavere luftfuktighet og at vanntemperaturen i Storvannet som pumpes opp for å få god nok kvalitet på snøen. Er det for mye vind, produserer vi snø til andre enn oss selv, så det er også en faktor vi må ta hensyn til. De manuelle snøkanonene trenger tilsyn minimum hver andre time. Dette for å unngå blant annet nedising. Vi er derfor avhengig av å få en full vaktplan for uka som kommer, slik at vi kan komme i gang med produksjonen. Uten vakter, må snøkanonene stenges ned. Kunne du tenkt deg å bidra med dette arbeidet? Ikke nøl med å ta kontakt. Vi trenger deg!

Vi håper på noen fine kalde vinterdager nå og at vi forhåpentligvis går mot en åpning av den nedre delen av bakken. Da vil vi klargjøre begge nedfartene for kjøring.

Samtidig jobbes det nå med å få nye ansatte opplært og kurset, menyer og vaktplaner på plass, tillatelser i boks og papirer i orden. Skoler kan i løpet av uka begynne å bestille bakkedager hos oss i vinter! Vi gleder oss til oppstart!