Stor last på tur

Endelig har vi fått bekreftet at leveransen til Sortland er sendt fra Tyskland, med beregnet ankomst i Ånstadblåheia senest 15.februar.

Drivenheten er lastet ombord.

Det har vært noen lange og tunge uker siden vi før jul fikk beskjed fra leverandør om at drivenheten til anlegget ble forsinket med 8 uker. Nå har det gått ytterligere to uker, og det nærmer seg. Drivenheten veier mange tonn og er sendt med semitrailer nordover. Montører vil ankomme Sortland samtidig med enheten for å begynne arbeidet straks.

Nærmer seg åpning av skitrekket

Klubben er ved godt mot, og vi håper nå at montering, installasjon, testing og igangkjøring av heisen går som smurt. Dette arbeidet er beregnet til å ta 5-6 dager. Nå trenger vi litt medvind og håper at vi allerede i uke 8-9 kan tilby t-krok og litt flere høydemeter opp i fjellet!

Det er Statens Jernbanetilsyn som skal godkjenne alle dokumenter knyttet til vår nye drivenhet. Alt av tekniske dokumenter, instrukser og protokoller skal gjennomgås. Etter at heisen er testet og funnet forsvarlig for drift kan overtakelse skje.

Skitau til 3.mast og åpen bakke

Til tross for at vi denne sesongen ikke har hatt et skitrekk å tilby enda, har mange besøkt anlegget og testet nytt skitau til venstre i trasèen. Det har vært et veldig gode forhold siden oppstart, og både barn og voksne er fornøyd med at vi har et tilbud! Vi registrerer at også flere velger å kjøpe sesongkort! Det er veldig gledelig og ikke minst viktig for oss, da det er billettinntektene vi baserer dette anlegget på!