Snøproduksjon pågår

Etter at det i helga ble oppdaget feil på pumpa til snøkanonanlegget, har det blitt jobbet mange lange dager for å få dette på stell igjen. Nå er snøkanonanlegget oppe og går igjen, og det produseres snø! Vi ønsker å legge et godt grunnlag for sesongen slik at vi unngår å måtte stenge ned ved for eksempel en god regnskyll nå i vinter. Produksjonssnøen har god holdbarhet og vi kan dermed klare å forlenge sesongen og få med oss hele påsken som er i midten av april i år. 

Vi merker at mange er klar for å stå på ski nå som forholdene begynner å bli bra, det har allerede vært fullt av folk i bakken både på akebrett og på ski! Vi vil be dere om å ikke bruke alpinbakken nå i denne forberedelsestiden. Det kan medføre risiko å kjøre i bakken når snøproduksjon pågår og bakken ikke er klargjort for bruk. Vi har verken polstret eller sikret slik bakken skal være sikret for bruk. Dette arbeidet starter først når snøproduksjon nærmer seg slutt. 

Det tikker stadig inn spørsmål til oss angående åpning av bakken! Mange lurer på om vi har åpnet, ettersom bakken blant annet har vært preparert og tråkket og det har vært en del avisskriverier i det siste. Vi vil derfor informere om at bakken nå tråkkes for å skape en god såle (et godt underlag) som vi kan kjøre tråkkemaskin på, sette ned staur, barneløyper og sikringsnett på. Vi har mange utsatte steder i bakken hvor det ikke er nok snø og hvor det ligger synlig stein. 

Videre er det slik at vi planlegger åpning av den nedre delen av bakken i nærmeste fremtid, men at vi fortsatt har behov for å få unna en del papirarbeid i forhold til Statens jernbanetilsyn. Forhåpentligvis kommer dette i orden samtidig med at snøen legges i disse dager! Vi skal selvsagt informere bredt ut i forkant av åpning!