Gjesteinformasjon, covid 19

Kjære gjester. Nå er vi endelig i gang med en ny skisesong og ser frem til mange fine skiopplevelser i 2021. Det blir en annerledes sesong, og vi har iverksatt smitteverntiltak og tilpasninger slik at alle våre gjester og ansatte skal føle seg trygge i anlegget, og for at vi alle skal kunne nyte en lang skisesong.

I samråd med FHI, myndighetene, kommuneoverlegen, og Alpinanleggenes Landsforening skal vi her forsøke å gi dere svar på hvordan vi vil gjennomføre årets skisesong. Ingen vet helt sikkert hvordan denne sesongen blir, men vi skal gjøre vårt aller beste for at skiopplevelsen i Ånstadblåheia skal bli så god som mulig!

Vi skal gjøre alt vi kan for at denne sesongen skal oppleves så lik som mulig en vanlig vinter, men er også avhengige av at alle våre skivenner følger de råd som blir gitt. Under ser dere beskrevet de hovedreglene som gjelder for alpinanleggene i Norge. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn og ta noen forholdsregler i bakken, slik at du og andre skal føle seg trygge, og at sesongen blir så lang som mulig.

Våre fire grunnpilarer for å bremse smittespredning: 

  1. Hold minst 1 meter avstand til andre.
  2. Vask eller sprit hendene ofte.
  3. Nys og host i albuekroken.
  4. Kom frisk. Dra hjem ved akutte luftveissymptomer.

Helsen og sikkerheten til alle våre kunder og ansatte er av største betydning for oss. Vi vil ha stort fokus på å drifte anlegget etter gjeldende retningslinjer og vil kontinuerlig oppdatere rutiner og prosedyrer for å sikre at våre gjester kan ferdes i et trygt miljø. Utover den åpenbare økte rengjøringen i områder med mye trafikk og overflater, har vi skissert hva du som gjest kan forvente når du besøker oss denne skisesongen: 

Vi gjør også oppmerksom på at disse reglene skal være synlige i anlegget, samt at de vil kunne endres i tråd med nasjonale endringer.

Kontaktsporing og besøksregistrering
Når du besøker Ånstadblåheia alpinsenter for å stå på ski må du ha et chipkort (et plastkort som heiskortet er lastet på). For å sikre at vi har kontaktinformasjon til alle våre gjester vil vi be om navn, telefonnummer eller e-post når du laster heiskortet ditt. Dersom du kjøper heiskort på nett, vil denne kontaktinformasjonen lastes automatisk og du kan gå rett i heisen. Vi oppfordrer derfor på det sterkeste alle våre gjester til å kjøpe kort på nett for å unngå kødannelse i billettbua, og ved billettautomaten i varmebua. Gjester som besøker oss uten kjøp av heiskort skal registrere seg via appen Safespot på stedet. Gå inn på www.registersafespot.com og bruk kode WVS2H8. Man kan også registrere seg ved hjelp av QR-kode man finner på oppslag i varmebua.

Heis og heiskø
Alle gjester skal holde en stavlengdes avstand til nærmeste person, foran, bak og til sidene. Når du står i heiskø, eller tar T-kroken kan du sitte/stå sammen med din familie eller nære venner. Er du alene i anlegget skal du også ta heisen alene. Alle gjester skal holde god avstand mellom seg selv og gjester de ikke kjenner. 1-metersregelen gjelder i hele anlegget. Heispersonalet vårt vil også minne om å holde avstand dersom du har det så gøy på ski at du glemmer distanseregelen. Videre ber vi alle våre gjester om å ha på seg votter eller hansker ved bruk av t-krok. Med fysisk distansering i heiskøen kan ting bevege seg litt saktere enn vanlig, så vi setter pris på deres tålmodighet og vennlighet under oppholdet. Heisen vil være bemannet, og gjestene får hjelp til å ta ned kroken. Av smittevernhensyn vil heisvaktene våre i år ha en noe mer tilbaketrukket rolle for å unngå hyppig nærkontakt med gjester. Gjester kan naturligvis likevel be om hjelp ved behov.

Heiskort
Denne sesongen oppfordrer vi alle våre gjester til å kjøpe heiskort via  sortland-alpinklubb.no. Når du har fullført transaksjonen vil du motta en bekreftelse per e-post som inneholder en QR-kode. Denne koden kan brukes på billettautomaten i varmebua. Om du ikke har mulighet til å kjøpe heiskort online kan vi hjelpe deg i billettbua under åpningstid. Vi oppfordrer alle våre gjester til å betale kontaktløst med kort under besøket og unngå bruk av kontanter.

Skiutleie
Vi tilbyr også i år utstyret du trenger for å nyte fine dager i bakken. Vi vil regelmessig desinfisere hjelmer, støvler og staver. Grunnet begrenset plass og begrenset antall personer inne samtidig vil du kunne oppleve å måtte vente til det blir din tur i utleien. Det er ikke tillatt for gjester å berøre noen utleieobjekter i utleien, og alt utstyr skal hentes og behandles av den ansatte. Vi oppfordrer alle våre gjester til å ha med egen hjelm denne sesongen. 

Hvordan holde avstand i bakken
Vi vil gjøre flere tiltak for å sikre at alle våre gjester og ansatte på en ansvarlig måte kan håndtere den pålagte fysiske distanseringen. De ansatte vil kontrollere heisene for å sikre at riktig avstand holdes. Innendørs vil vi ha kapasitetsbegrensninger for å sikre fysisk avstand. Det betyr at ikke så mange kan være inne på samme tid, og vi ber derfor om at man tar hensyn til hverandre, og gir plassen sin videre etter hvert som man har fått varmet seg og fått i seg en matbit.

Mat og drikke
Inne i kafeen vil vi forholde oss til gjeldende retningslinjer fra Helsedirektoratet. Lokaler og møbler vaskes ofte, og bordene vil være riktig plassert i henhold til smittervernsreglementet. Vi ber alle våre gjester om å respektere markeringer og informasjon plassert rundt i lokalet. Vær forberedt på at handlings- og betalingssituasjonen vil være noe annerledes enn normalt. Vi oppfordrer alle våre gjester til å betale kontaktløst med kort under besøket og unngå bruk av kontanter.

Dette gjør de ansatte i bakken
De ansatte vil gjøre alt de kan for å holde gjester og ansatte trygge. Vi har skjerpede rutiner på renhold, og følger retningslinjene i vår bransje. Vi desinfiserer alle nødvendige kontaktpunkt, som dørhåndtak, toalett, fjernkontroller og andre glatte flater. Vi skal sørge for å ha desinfeksjonsmiddel tilgjengelig og god og tydelig kommunikasjon til våre gjester. Vi har en streng «bli hjemme»-policy dersom en ansatt føler seg uvel, og anser det som vår største oppgave å sørge for at både gjester og kollegaer kan ferdes trygt i bakken.

Anlegget
Vi vil så langt det lar seg gjøre legge til rette for å kunne opprettholde 1 meters avstand mellom personer i alle situasjoner. Det bør unngås trengsel mellom personer i områder der det erfaringsmessig kan bli trengsel slik som i kø til skiheiser, inngangspartier, resepsjoner, toaletter, serveringssteder, butikker etc. Det skal være mulig å utføre håndhygiene ved behov, og vi vil sørge for godt og frekvent renhold, særlig av hyppig brukte kontaktpunkter

Har du spørsmål? 
Ønsker du mer informasjon eller har du noen spørsmål som gjelder Covid-19 i Ånstadblåheia, kan du gjerne send en epost til oss på post@sortland-alpinklubb.no, eller ta kontakt på tlf. 466 97 700

Vi håper på en lang og fin sesong !

Velkommen til oss!

 

– Informasjonen om smittevernarbeidet ifbm. COVID-19 oppdateres jevnlig (oppdatert 23.01.21)