Moro i snøen for cruisepassasjerer

Mandag 2. påskedag arrangerte Sortland Alpinklubb en ski- og akedag for cruisepassasjerene ombord på det tyske cruiseskipet AIDAcara som la til kai tidlig mandag morgen! Flere familier tok turen opp i Ånstadblåheia for å delta på denne barnevennlige aktiviteten. Klubben stilte med alpinkurs for barna, akebrett og hinderløype, snørekjøring med scooter, scootertur og lavinehund i aksjon. Tilbudet om å gå til toppen på beina for deretter å kjøre ski ned, var også der. I tillegg var det ordnet med servering av ekte fjellmat i form av vafler, sveler, pølser i brød og kanelsnurrer! Sola viste seg frem opptil flere ganger og sørget for svært god stemning i bakken!

Alpinklubben fikk en forespørsel fra Sortland havn omtrent ti dager før cruiseskipets ankomst i forhold til å arrangere en slik ake- og skidag. Til tross for avvikling av påskeferie har vi klart å samle sammen omtrent 25 personer fra klubben som stilte velvillig opp for å gjøre dette til en minnerik dag for turistene.

 

Sortland havn har vært tydelig på at dette arrangementets inntekter skulle komme klubben til gode, i og med at situasjonen er som den er i år med tidlig sesongavslutning i slutten av februar. De stilte derfor også med en garantisum til klubben for at en stilte opp med dette barnevennlige tilbudet mens skipet lå til kai på Sortland. 

Diplom is til alle sammen!

I dag har det vært flere frivillige som har deltatt som instruktører på skiskole, vi har hatt shuttle-transportering med scooter og snørekjøring til barnas store glede. Her har klubben stilt med mange sjåfører og medhjelpere for å få både erfarne og nye alpinister opp i bakken. I tillegg har hinderløypa og rails vært flittig brukt i aking, barna har fått scootertur på store akematter og vi har hatt lavinehund som har lett etter både mennesker og påskeegg. For de som ønsket å ta turen helt til toppen, stod det klar to guider som skulle gå sammen med turistene opp og kjøre ski ned. Is var det til alle sammen, og påskegodterier ble delt ut til alle etter at lavinehunden Diesel hadde funnet eggene! I kafé har mange frivillige bidratt for at alle skulle ha et godt tilbud i løpet av dagen som varte fra kl. 11 til 15. Alt ble veldig godt mottatt av både barna og de voksne som hovedsakelig kom fra Tyskland. 

Flere av barna som deltok i dag hadde aldri hatt hatt ski på beina, da var det ekstra stas å få utdelt diplom når de på slutten av dagen behersket å stå ned bakkene helt alene! Alt i alt har det vært en flott dag, og tilbakemeldingene fra de tyske turistene har vært utelukkende svært positive. Det var mange tomler opp og store smil som forlot bakken i bussene som gikk i shuttle mellom havna og Ånstadblåheia. 

Sortland Alpinklubb synes det er viktig å få satt Sortland og Vesterålen på kartet ved å tilby minnerike familieaktiviteter til besøkende! Når man i tillegg opplever så mye glede og takknemlighet fra gjestene, er det klart at det frister til gjentakelse! 

Vi vil takke følgende bedrifter for sponsing i forbindelse med dagen: 

Europris Sortland, Europris Stokmarknes, Rema 1000 sør, Sortland bil, Bunnpris Sortland, XL Bygg Sortland, Felleskjøpet Sortland, Biltema Sortland, Prix Strand, Diplom Is, Gilde og Narvesen Sortland. 

I tillegg takker vi alle fra Sortland Alpinklubb som bruker av sin tid for at andre skal få et godt tilbud på sin ferie!